Avokádós-banános csokitorta

Frissítve: 2018. ápr 22.

Cukorbetegként vagy inzulinrezisztensként sem kell lemondani a finom süteményekről, itt egy avokádós-banános csokitorta, ami nem terheli meg extrém mértékben a szénhidrát-anyagcserédet.



Az elkészítése nagyon egyszerű:


Piskóta


Hozzávalók:

  • 2 db tojás

  • 3 evőkanál zabliszt

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 1 evőkanál kókuszzsír

  • fél csomag sütőpor

  • néhány deci tej, kókusztej vagy kókusztejszín, ha sűrű a tészta, akkor higítani vele

  • 2-3 evőkanál eritritol por ízlés szerint

Elkészítés:

Keverd ki a tojást az édesítővel és a kókuszzsírral és a többi hozzávalóval, aztán sütőpapíros vagy kókuszzsírral és liszttel kikent tepsiben süsd 15-20 percet 170 celsius fokon.


Krém


Hozzávalók:

  • 2 db avokádó

  • 2 db banán

  • 3 evőkanál kakaópor

  • 2-4 evőkanál eritritol por ízlés szerint

Elkészítés:

Turmixold össze, és kész is!


Ami jó benne, hogy ha cukorbeteg vagy inzulinrezisztens vagy, akkor viszonylag kevés szénhidrátot tartalmaz, mivel nincsen benne cukor, a liszt pedig zabliszt, aminek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint hagyományos fehérlisztnek. Az egyetlen necces dolog benne a banán, de annyira azért nincsen sok benne, és egyébként is, magamon kívül is láttam olyan cukorbeteget, aki elég jól tolerálja a banánt, nem emeli meg annyira a vércukorszintet. De ez persze egyénfüggő.


Jó étvágyat mindenkinek! ;)


Nektek van valami szuper receptetek? Írjátok meg lent kommentben!


Iratkozzatok fel a blogra, kommenteljetek, illetve kövessetek Instagramon, Facebookon és YouTube-on is! És ne feledjétek, mi a a mondás: eszel, edzel, jól leszel!



748 megtekintés